Internal Revenue Service (IRS) sier overbevisningen fra en tidligere Microsoft-ingeniør som prøvde å bruke Bitcoin for å skjule skumle aktiviteter, viser at kryptoaktiva ikke kan skjule kriminell oppførsel.

Den amerikanske distriktsdommeren James L. Robart dømte Volodymyr Kvashuk, en ukrainsk statsborger bosatt i Renton, Washington, til ni års fengsel mandag.

Påtalemyndighetene sier at Kvashuk stjal millioner av dollar i online gavekort og andre former for valuta lagret verdi (CSV) mens hun testet Microsofts nettbaserte detaljhandelsplattform mellom 2016 og 2018.

Etterforskere sier at han prøvde å få det til å se ut som kollegaene hans sto bak tyveriet og brukte en Bitcoin-blandetjeneste i et forsøk på å prøve å skjule og skjule kilden til midlene før han til slutt sendte dem til bankkontoen sin. I følge skattemyndighetene arkiverte Kvashuk falske selvangivelseskjemaer som hevdet at han hadde mottatt BTC i gave.

Internal Revenue Service Criminal Investigation (IRS-CI) spesialansvarlig, Ryan L. Korner, sier påtalemyndigheten viser at Bitcoin ikke er et effektivt verktøy for kriminelle.

”Enkelt sagt, dagens straffutmåling viser at du ikke kan stjele penger via Internett og tror at Bitcoin kommer til å skjule din kriminelle oppførsel. Vårt komplekse team av eksperter på nettkriminalitet med hjelp fra IRS-CIs enhet for nettkriminalitet vil jakte deg og holde deg ansvarlig for dine ugjerninger. „

IRS kaller den vellykkede påtalemakten landets første Bitcoin-sak som har en skattekomponent.

Kvashuk ble pålagt å betale $ 8,344,586 i restitusjon og kan bli utvist etter hans fengsel.