Peter Schiff, vd för Euro Pacific Capital, är på samma sida med New York Federal Reserve när det gäller att kategorisera Bitcoin som fiat, enligt hans nya tweet .

Schiff, som är en obeveklig kritiker av Fed: s politik, anser också att flaggskeppet cryptocurrency faktiskt inte ger något nytt till bordet

Han är säker på att investerare kommer att flockas tillbaka till guld när förtroendet för både regeringsstödda och „crypto fiat“ har utrotats.

I ett blogginlägg som gemensamt skrivits av ekonomer av New York Federal Reserve: s ekonomer Michael Lee och Antoine Martin hävdar de att Bitcoin Future inte representerar en ny tillgångsklass.

Istället tror de två att cryptocurrency är ännu en form av fiatpengar, som flyger inför sina brännande förespråkare

Utifrån den definition som erbjuds av Fed är Bitcoin lika med antika Rai-stenar eftersom båda dessa tillgångar är „i sin tur värdelösa objekt.“

Bitcoin enda innovation består i dess överföringsmekanism, men den gäller också stablecoins och till och med CryptoKitties .

Även om Donald Trump tror att Bitcoin inte stöds av ingenting av tunn luft, menar dess förespråkare att det representerar det första energisäkrade cryptocurrency bakom det mest kraftfulla datornätverket i världen.

Som rapporterats av U.Today förklarade PlanB att „miljarder och miljarder“ investerades i gruvutrustning och anläggningar.