Bitcoin is uiteindelijk boven de $10K gekomen en de analyse suggereert dat BTC en altcoins zich zullen blijven verenigen.

De totale crypto-marktkapitalisatie heeft voor het eerst sinds medio februari $300 miljard bereikt, wat een enorm positief resultaat is omdat het suggereert dat de interesse van beleggers in cryptocurrencies toeneemt. De interesse is grotendeels uitgegaan naar kleinere altcoins, waarbij Bitcoin (BTC) tot vanochtend vroeg op de achterbank heeft plaatsgenomen.

Zelfs Ether (ETH) heeft zich onlangs aangesloten bij het altseasonfeest en toen het eenmaal uit zijn verzet kwam, steeg de prijs omhoog. Dit had kunnen resulteren in een gemiste kans voor een aantal handelaren die niet hebben gekocht bij de uitbraak.

Nu verwachten traders waarschijnlijk een vergelijkbare beweging van de topklasse cryptocurrency op CoinMarketCap, omdat deze ook lange tijd range-bound is geweest.

Daarom zullen verschillende stieren waarschijnlijk beginnen met het kopen van Bitcoin zonder te wachten tot het uitbreekt en short posities zullen waarschijnlijk dekken, wat de nodige push zou kunnen geven om de prijs boven de stijve overheadweerstand te dragen. Naarmate het momentum toeneemt, kan er een koopstorm ontstaan omdat handelaren vrezen dat ze de rally zullen missen.

De komende week is cruciaal omdat het inzicht zal geven of de altcoins de markt zullen blijven leiden of dat Bitcoin zal meedoen en de focus van de handelaren zal verschuiven van altcoins.

BTC/USD

Bitcoin (BTC) brak vandaag voor het eerst sinds begin juni boven het $10.100 niveau, wat waarschijnlijk het sentiment zal versterken. Het is echter onwaarschijnlijk dat de beren zullen opgeven zonder een gevecht, omdat ze de $10.000-$10.400-weerstandszone agressief zullen verdedigen.

Op dit moment is de prijs weer onder de $10.000 gedoken, maar het positieve is dat de stieren niet veel terrein hebben opgegeven. Dit suggereert dat er kleine dips worden gekocht.

Deze verandering in het sentiment verhoogt de kans op een breuk boven de $10.400 weerstand. Als de prijs boven de $10.400 blijft, kan dit resulteren in een korte dekking en een agressieve aankoop door de stieren.

Zo’n beweging zou de prijs snel kunnen opvoeren tot $11.870,50, wat het patroondoel is van de uitbraak van het stierachtige opstijgende driehoekspatroon.

Een breakout en sluiting (UTC-tijd) boven $10.400 zal ook een bullish inverse head and shoulders patroon voltooien dat een doelwit heeft van $16.997. Dit doelwit zal echter waarschijnlijk op de middellange termijn worden bereikt omdat de beren de $14.000 levels agressief zullen verdedigen.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als de koers afwijkt van de huidige levels en onder de trendlijn van de opgaande driehoek breekt.

Beide voortschrijdende gemiddelden zijn hellend en de relatieve sterkte-index ligt in de overboughtzone, wat suggereert dat de stieren de overhand hebben. De prijs consolideert momenteel tussen het $9.800-$10.000 niveau, wat een positief teken is.

Als de stieren de prijs weer boven de $10.000 kunnen duwen en de hogere niveaus vier uur lang kunnen volhouden, is een overstap naar $10.400 waarschijnlijk. Een pauze boven dit niveau zal een groot positief effect hebben en kan resulteren in een scherpe stijging van de prijs.

Deze bullish view zal op de korte termijn ongeldig zijn als de beren zinken en de prijs onder het 20-exponentiële voortschrijdend gemiddelde houden. Een dergelijke beweging zal aangeven dat het momentum is verzwakt en zou kunnen leiden tot een kleine consolidatie.

ETH/USD

Na het consolideren van ongeveer twee maanden, brak Ether (ETH) boven de $253.556-$216.006 waaier op 22 Juli. Deze doorbraak trok het kopen door de stieren aan die op de zijlijn hadden gewacht op de opwaartse beweging om te hervatten.

Het agressieve kopen duwde snel de tweede-rangs Crypto Trader op CoinMarketCap naar het eerste doelniveau van $320. De relatieve sterkte-index is boven de 80 niveaus gestegen, wat suggereert dat de rally op korte termijn overbought is geworden.

Aangezien de koers dicht bij een stijve weerstand ligt, is winst boeken door de korte termijn traders mogelijk, wat zou kunnen resulteren in een kleine correctie of consolidatie. In een sterke uptrend duren de pullbacks meestal één tot drie dagen, waarna de uptrend weer op gang komt. Wanneer de stieren de koers boven de $320 kunnen voortstuwen, is het volgende level om op te letten $366.

De 4 uur durende grafiek laat zien dat het ETH/USD-paar niet eens corrigeerde naar de 20-EMA na het breken van boven de $253.556. De RSI handelt in de overbought range, wat suggereert dat de trend erg sterk is.

Als de beren de prijs onder $300 kunnen laten zakken, is een daling naar de 20-EMA mogelijk. Een stuitering van deze steun zal aangeven dat de stieren de dips blijven zien als een koopmogelijkheid. De uptrend zal waarschijnlijk weer in een stroomversnelling komen als de koers sluit (UTC-tijd) boven de $320.

In tegenstelling tot deze veronderstelling, als de beren zinken en de prijs onder de 20-EMA houden, zou het paar voor een paar dagen kunnen consolideren.

ADA/USD

Cardano (ADA) brak boven de symmetrische driehoek en maakte een nieuwe hoogte van 52 weken, wat aangeeft dat de opwaartse trend sterk is en de stieren blijven kopen op hogere niveaus omdat ze verwachten dat de rally zich verder zal uitbreiden.

Meestal wordt na het doorbreken van een patroon de prijs opnieuw getest, maar als de trend sterk is, vindt er alleen een consolidatie plaats.

Op dit moment wordt de op de zesde plaats staande cryptocurrency op CoinMarketCap geconfronteerd met het boeken van winst bij $0,1543051, wat zou kunnen resulteren in een kleine correctie of consolidatie.

Als de prijs terugkaatst van $0.13 agressief, zullen de stieren proberen om de opwaartse beweging te hervatten en de rally uit te breiden naar $0.173 en dan naar $0.20. Deze bullish up move zal ongeldig zijn als de beren de prijs onder de $0.12 laten zakken.

De 4-uursgrafiek laat zien dat het ADA/USD-paar op gang kwam na het uitbreken van de driehoek en schommelde naar $0.1543051 niveaus, wat de RSI diep in de overboughtzone duwde.

De geschiedenis suggereert dat het pair corrigeert wanneer de RSI boven de 80 levels stijgt. De huidige pullback zal waarschijnlijk steun vinden bij de 20-EMA. Een sterke rebound van dit niveau zal wijzen op kracht en verhogen de mogelijkheid van de hervatting van de uptrend.

XMR/USD

Monero (XMR) had twee maanden lang tussen de 60 en 70 dollar geconsolideerd. Deze waaier loste aan de bovenkant met een breakout op en sluit (UTC tijd) boven $70 op 22 Juli, die voorstelt dat de stieren de beren hebben overmeesterd.

Het directe doel van de uitbraak was $80 en de prijs had vandaag een hoogte van $79,10 bereikt. De beren zouden nu kunnen proberen om de prijs terug te trekken in de range, vandaar dat een hertest van de $70 niveaus mogelijk is.

Als de 16e plaats van de Cryptocurrency op CoinMarketCap terugkaatst van deze steun, dan zal het fungeren als een nieuwe vloer en een signaal zijn voor de mogelijke start van een nieuwe uptrend.

Het eerste doelwit op de kop is $85 en als het momentum dit niveau kan schalen, dan zou de rally $95 kunnen bereiken. Deze bullish view zal ongeldig zijn als de beren de koers weer onder de $70 slepen.

Beide voortschrijdende gemiddelden op de 4-uursgrafiek lopen schuin omhoog en de RSI bevindt zich in het positieve gebied, wat suggereert dat de stieren de overhand hebben. Het XMR/USD-paar had overbought niveaus bereikt op de RSI, vandaar dat een kleine correctie of consolidatie mogelijk is.

De eerste steun aan de onderkant is waarschijnlijk de 20-EMA. Een sterke rebound van dit level zou de traders een instapmogelijkheid kunnen bieden, maar als deze ondersteuning breekt, zou het een diepere pullback naar $70 kunnen signaleren.

CRO/USD

Crypto.com Coin (CRO) is in een sterke opwaartse spiraal terechtgekomen omdat het steeds hogere pieken en dalen blijft maken. Beide voortschrijdende gemiddelden lopen schuin omhoog en de RSI bevindt zich in de overboughtzone, wat suggereert dat de stieren het voor het zeggen hebben.

De stieren hebben de negende-rangschikking cryptocurrency op CoinMarketCap boven de $0.15306-$0.15416 weerstandszone geduwd. Als de prijs sluit (UTC-tijd) boven deze zone, zal het de mogelijkheid van een zet verhogen tot $0.174114 en dan tot $0.20.

Echter, als de stieren de prijs boven de verzetszone niet volhouden, is een kleine correctie of consolidatie mogelijk. De bullish view wordt ongeldig als de beren de prijs onder de 20-dagen EMA ($0.143) laten zakken.

De 4-uursgrafiek laat zien dat het CRO/USD-paar dipt wanneer de RSI dicht bij 75 niveaus komt. Het eerste level om op te letten is $0.15306 en daaronder de 20-EMA, die meestal als een sterke steun fungeert wanneer de trend sterk is.

Echter, als de beren de prijs onder deze beide steunen laten zakken, dan is een daling naar het 50-voudige voortschrijdend gemiddelde en daaronder naar $0.14 mogelijk. Zo’n beweging kan een verzwakking van het momentum signaleren en resulteren in een paar dagen van consolidatie.